wtorek, 15 października 2013

Kurczak "po męsku"

Pomysł na nazwę zaczerpnęłam z książeczki z przepisami wydanej przez Biblioteczkę Poradnika Domowego - przepisy czytelników.

Kurczak po męsku


Składniki:


  • łatki lub udka kurczaka ok 1 kg.
  • główka czosnku
  • ulubione przyprawy, sól
  • bagietka lub inna biała bułka 
  • oliwa
Łatki doprawiamy solą i przyprawami na jakie mamy ochotę. Czosnek dzielimy na ząbki, ale ich nie obieramy. Wykładamy kurczaka i czosnek ba blaszkę, skrapiamy całość oliwą i pieczemy ok. 45 minut.

Bagietkę kroimy na plasterki i podpiekamy, aby uzyskać grzanki. Wyciskamy na nie nasz upieczony czosnek i zjadamy jako dodatek do kurczaka. Smacznego!


2 komentarze:

  1. Na niedzielę planuje to przyrządzić :) Bo mamy takie 'męskie" niedziele właśnie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że będzie smakował :) Daj znać jak wyszło!

      Usuń

Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze :) Anonimowych proszę o podpis :)