Pomysł na nazwę zaczerpnęłam z książeczki z przepisami wydanej przez Biblioteczkę Poradnika Domowego - przepisy czytelników.
Kurczak po męsku
Składniki:
- łatki lub udka kurczaka ok 1 kg.
- główka czosnku
- ulubione przyprawy, sól
- bagietka lub inna biała bułka
- oliwa
Łatki doprawiamy solą i przyprawami na jakie mamy ochotę. Czosnek dzielimy na ząbki, ale ich nie obieramy. Wykładamy kurczaka i czosnek ba blaszkę, skrapiamy całość oliwą i pieczemy ok. 45 minut.
Bagietkę kroimy na plasterki i podpiekamy, aby uzyskać grzanki. Wyciskamy na nie nasz upieczony czosnek i zjadamy jako dodatek do kurczaka. Smacznego!
Na niedzielę planuje to przyrządzić :) Bo mamy takie 'męskie" niedziele właśnie ;)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że będzie smakował :) Daj znać jak wyszło!
Usuń