Gdyby nie to, że wiem, że nie są mega zdrowe, to jadłabym je codziennie!
I tak nie jest tragicznie, bo zrobiłam je z chleba żytniego pełnoziarnistego, a nie napompowanego chemią białego pieczywa. Więc w sumie wszystko jest ok, prawda? ;)
Tosty francuskie z serem brie i pomidorem
Składniki:
- dwie kromki żytniego chleba
- jajko od szczęśliwej kurki
- ser brie
- połówka pomidora
- sól i pieprz do smaku
- odrobina oliwy do smażenia
Dokładnie namaczamy kromki chleba w jajku.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i układamy chleb. Gdy obsmaży się z jednej strony, przewracamy i na usmażonej stronie układamy ser. Smażymy, aż druga strona będzie gotowa a ser się rozpuści.
Na wierzchu układamy plastry pomidora.
Smacznego!
Ja tam tosty biorę do tak zwanej "łapki" i wcinam :)
OdpowiedzUsuńpewnie, że z pełnoziarnistego są zupełnie ok!
OdpowiedzUsuńwiedziałam! :)
UsuńSmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń