Dlatego, gdy w ręce wpadł mi zgrabny filet z łososia od razu postanowiłam połączyć go ze szpinakiem.
Wyszło, tak jak się spodziewałam - pysznie!
Łosoś na szpinaku
Składniki:
- filet z łososia - jakieś 300g
- 100g świeżego szpinaku
- cytryna
- ząbek czosnku
- kilka gałązek świeżego koperku
- łyżka masłą
- sól, pieprz do smaku
Na szpinaku układamy naszego łososia. Oprószamy go solą i pieprzem. Układamy na nim plasterki cytryny, gałązki koperku i wiórki masła.
Przykrywamy naczynie folią aluminiową i wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy około 30 minut.
Smacznego!
Smacznie i świetnie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńszpinak, łosoś, czosnek - wzszystko to, co lubię najbardziej :) idealny obiad!
OdpowiedzUsuń