Wtedy mrożona ryba jest dla mnie wybawieniem, bo zawsze można z niej coś wymyślić na obiad i można ją mieć w zapasie.
Jako, że dzięki współpracy z firmą Kupiec, akurat miałam ryż Parboiled to postanowiłam wykorzystać tenże ryż, mrożonego dorsza i piękne pomidory, które teraz mam w domu na stałe, ciągle uzupełniając ich zapas.
Danie robi się szybko, a jest bardziej efektowne niż usmażona ryba podana z ryżem i kiszoną kapustą :)
Ryba zapiekana pod pomidorami
Składniki:
- opakowanie mrożonego dorsza
- dwa woreczki ryżu Parboiled
- dwa pomidory
- kilka plastrów sera pleśniowego (lub żółty, tarty)
- sól, pieprz, koperek
Ryż gotujemy zgodnie z zaleceniami.
Na dno naczynia żaroodpornego przekładamy ryż, na to rybę, a na wierzchu układamy plastry pomidorów.
Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Następnie układamy na wierzchu ser i pieczemy 10 minut - aż się rozpuści.
Smacznego!
jak podjęłas współprace z Kupiec?
OdpowiedzUsuńnapisałam meila do działu marketingu i postanowili ze mną współpracować :)
Usuń