poniedziałek, 11 marca 2013

Kanapkowy schab palce lizać

Jeśli ktoś jest spostrzegawczy i śledzi mojego bloga to bez trudu zauważy, że zdjęcie powstało jakiś czas temu. Teraz zaczęłam trochę mocniej kombinować (z różnym efektem), więc to zdjęcie na tle nowszych trochę się wyróżnia. Niemniej jednak postanowiłam podzielić się tym przepisem, ponieważ jest on wprost idealny na Wielkanocne śniadanie :)

Pieczony schab

Potrzebujemy:

  • schabu
  • czosnku
  • soli
  • pieprzu
  • ulubionych ziół
Nacieramy schab czosnkiem i przyprawami i chowamy do lodówki na kilka godzin.
Następnie pieczemy w 180 stopniach przez około godzinę na kilogram mięsa.

Ot i cała filozofia, a jacy wdzięczni będą współbiesiadnicy! 
   

4 komentarze:

  1. domowe najlepsze:) pięknie się prezentuje

    OdpowiedzUsuń
  2. ja też piekę domowe wędliny, samo zdrowie. W takich to czuć smak a nie chemię.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moim zdaniem to jest ich podstawowa zaleta - pyszne, szybkie i zdrowe, bez nastrzykiwania wodą, konserwantów...

      Usuń

Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze :) Anonimowych proszę o podpis :)