Hamburgery - jeszcze w normalnych bułkach, bo jeszcze wtedy nie zorientowałam się, że gluten jest moim wrogiem...
TUTAJ możecie znaleźć relację z przygotowania tych pyszności :)
Hamburgery
Składniki na 4 porcje
- 500g mięsa mielonego wołowego
- 4 bułki
- ok. 100g serka (typu Philadelphia, Almette, Ostrowia) - ja miałam ziołowy, ale można użyć każdego :)
- sól, pieprz, papryka mielona (ostra i łagodna)
- majonez
- sos sojowy
- ogórek kiszony
- sałata
- oliwa do smażenia
Formujemy burgery i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni.
Bułki podgrzewamy i przekrawamy na połówki. Kładziemy na nie po listku sałaty, po burgerze, kilka plasterków ogórka i dekorujemy sosem zrobionym z majonezu z odrobiną sosu sojowego do smaku. Przykrywamy drugą częścią bułki i gotowe!
Smacznego!
Zdjęcia są autorstwa fotografa firmy Winiary.
Ale to nie jest bezglutenowe :/
OdpowiedzUsuńZdaję sobie z tego sprawę i dlatego napisałam o tym na początku posta:
Usuń"Hamburgery - jeszcze w normalnych bułkach, bo jeszcze wtedy nie zorientowałam się, że gluten jest moim wrogiem..."
Dopiero od niedawna mój blog jest całkiem bezglutenowy, a to był ostatni "glutenowy" wpis.
Pozdrawiam :)