Bez dalszych wstępów, bo muszę wracać do nauki:
Chlebek bananowy
Składniki:
- 200g mąki orkiszowej
- 2 bardzo dojrzałe, brązowe banany
- 2 jajka
- 100g oleju
- 100g jogurtu naturalnego
- 70g cukru
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 80g orzechów laskowych (grubo posiekanych)
- 150g krówek (pokrojonych w kostkę – u mnie czekoladowe i zwykłe)
Łączymy składniki suche i mokre i przekładamy ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzch wysypujemy pozostałe orzechy i krówki, lekko dociskamy, aby nie spadły.
Wstawiamy do pieca nagrzanego do 170 stopni i pieczemy około 50 minut - do "suchego patyczka".
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze :) Anonimowych proszę o podpis :)