Ryba po grecku
Potrzebujemy:
- ok 0,5 kg ryby - u mnie mrożona flądra (!)
- włoszczyzny bez pora
- cebuli
- koncentratu pomidorowego
- ziela angielskiego, liści laurowych, cukru, soli i pieprzu
- mąki
Warzywa (ze dwie marchewki, kawałek selera i pietruszkę) trzemy na tarce. Cebulę kroimy w półplasterki i smażymy aż się zeszkli. Do cebuli dodajemy resztę warzyw i smażymy aż trochę zmiękną. Potem dodajemy przyprawy, koncentrat i ok 1/3 szklanki wody i dusimy.
Wykładamy rybę na dno miski, przykrywamy warzywami i zostawiamy aż się przegryzą.
Jemy z radością! :)
właśnie skończyłam robić, jest pycha! :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że Twoja też pycha:) Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt :)
Usuń