Dało się.
Nie wiem czemu tak długo zwlekałam z założeniem konta na Pintrest, bo okazało się kopalnią przydatnych rzeczy. Właśnie tam znalazłam zdjęcie, które przekierowało mnie do najprostszego przepisu na brownie!
Jest wilgotne, ciężkie i baaardzo czekoladowe. Nie umiem wskazać, które z dwóch testowanych przeze przepisów na to samo ciasto jest lepszy, oba są pyszne i najchętniej piekłabym je na przemian, ale blogerce nie wypada :P
Błyskawiczne Brownie
przepis zaczerpnęłam z tej stronySkładniki:
- ok. 100-120g czekolady (u mnie pół na pół mleczna z gorzką Goplana - bg) (w przepisie było 4oz czyli 113,5g...)
- pół szklanki kakao (ja mam Wawel - wg. badań jest bezglutenowe)
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju lub masła
- 3 jajka
Dodajemy po jednym jajku za każdym razem mieszając całość.
Przelewamy masę do formy i pieczemy w 190 stopniach przez 25 minut.
Smacznego!
Kawałek takiego brownie, i już nic więcej do szczęścia nie trzeba... :)
OdpowiedzUsuńtylko trudno się na jednym kawałku zatrzymać! :)
Usuń