Skoro makaronu brak, to i sos trochę zmodyfikowałam. Wiem, że we Włoszech czy USA przeważnie spaghetti je się z klopsikami, ale ja wolałam robić szybką wersję, po prostu przysmażając mięso mielone.
Dziś jednak miałam mięso, które zostało po burgerach, które już kiedyś pokazywałam (klik! klik!), a ono lepiej się prezentuje uformowane, więc postawiłam na malusie klopsiki.
Wyszło smacznie, lekko i tak jak chciałam! :)
Makaron z klopsikami
Składniki:
- mięso mielone z indyka z serkiem - tak jak tu (klik!)
- sos pomidorowy - miksowane pomidory
- bazylia, oregano, sól, pieprz
- oliwa
- makaron (u mnie bezglutenowe świderki)
Usmażone klopsiki zalewamy sosem pomidorowym, który doprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Makaron gotujemy al dente i zalewamy sosem. Pycha!
Ooo jak mi się zawsze takie klopsiki podobają na filmach, cudnie wygląda Twój talerz. :)
OdpowiedzUsuń