Moje śniadaniowe wpisy wynikają z tego, że ostatnio postanowiłam trochę zmienić swój sposób odżywiania. Złapałam się na tym, że jem straszne ilości chleba, a to nic dobrego. Chleb na śniadanie, potem kanapki w pracy, na kolację też chętnie... Koniec z tym!
Wczoraj prezentowałam Wam omlet, a dziś czas na jaglankę. Jest delikatna, bananowa, a dodatek owoców sprawia, że jest mega słodka, bez konieczności dosładzania.
Bananowa jaglanka
Składniki na jedną porcję:
- pół szklanki kaszy jaglanej
- szklanka wody
- dojrzały banan
- owoce na wierzch - u mnie nektarynka
- ewentualnie miód do dosłodzenia
Banana rozgniatamy widelcem i dodajemy do garnka z ugotowaną kaszą. Gotujemy mieszając, żeby dokładnie się z nią połączył.
Przekładamy do miski. Jeśli jest dla nas za mało słodka to dodajemy trochę miodu i mieszamy. Na wierzchu układamy wybrane owoce i jemy!
Smacznego!
Pożywne śniadanie:)
OdpowiedzUsuńi to jak! energia na cały dzień :)
OdpowiedzUsuń