Dlatego też postanowiłam zjeść go na kanapce z delikatną wędzoną rybą. Miałam dzięki temu przepyszną kolację :)
Tosty ze szpinakiem i wędzoną rybą
Składniki:
- ok. 80g rozmrożonego szpinaku, odciśniętego z nadmiaru wody
- jedno białko
- pół ząbka czosnku
- 100g wędzonego pstrąga (lub na przykład łososia)
- ćwiartka cytryny
- 2 kromki chleba żytniego
- sól do smaku
Chleb podpiekamy w opiekaczu, lub w piekarniku żeby był chrupiący z obu stron. Na kromkach kładziemy szpinak, a na wierzch dajemy pstrąga. Skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze :) Anonimowych proszę o podpis :)