Wyszły naprawdę smaczne! Poprzedni post był długi i nie mam już na dziś więcej weny, więc zamieszczę przepis na te naleśniki bez długich wstępów.
Naleśniki pełnoziarniste
Potrzebujesz na ok 10 sztuk:
- 2 jajka
- 10 łyżek mąki pełnoziarnistej
- oleju (ok 2 łyżki)
- mleka
Smażymy na bardzo gorącej patelni nie dodając już tłuszczu.
Nadzienie:
Naleśniki na zdjęciu mają farsz z warzyw meksykańskich (mrożonka) i pieczonej polędwiczki z indyka - te cudeńka zabieram jutro na uczelnię.
Na obiad za to jadłam z tymże indykiem oraz szpinakiem i odtłuszczonym serem Camembert (Turek figura).
PS: Wybaczcie mi to jak mało estetycznie prezentuje się miseczka z farszem, ale zanim wytarłam ślady sosu aparat mi padł, więc nie mogłam zrobić ładniejszych zdjęć.
wszystko co pełnoziarniste kocham!:)
OdpowiedzUsuń