Wyszedł fantastyczny i tylko fakt, że dbam o linię powstrzymuje mnie od zajadania się nim do nieprzytomności...
Jeśli tylko lubicie sernik, kruche ciasto i bezę to na pewno go pokochacie!
Sernik z bezą
Potrzebujemy:
- ciasta z tego przepisu (spodu tylko oczywiście :P)
- 0,5 kg twarogu sernikowego
- 4 jaj
- 3/4 szklanki cukru
- 7 dag masła
- 1 łyżki mąki ziemniaczanej
- tych 2 białek co nam zostały po dodaniu żółtek do ciasta na spód
- 1/3 szklanki cukru do bezy
Pieczemy w 180 stopniach ok 40 minut (aż beza będzie ładnie wyglądać)
Przepis dodaję do akcji:
lubie tego typu ciasta
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ciacha :) Wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuńa smakuje jeszcze lepiej:)
Usuń