wtorek, 9 lipca 2013

Letni Kruszon

Pomysł na to cudo pojawił się przypadkiem. Byłam na kawie w Tchibo i przeglądałam katalog, a tam było naczynie do kruszonu. Wyglądał apetycznie, więc "wygooglaliśmy" co to takiego i się okazało, że to napój na bazie wina i owoców.
Jako, że jest upał i ciężkie alkohole to raczej nie za bardzo udany pomysł, w celu świętowania lepiej napić się czegoś orzeźwiającego i lekkiego, a także o posmaku owocowym.
Polecam na letnie przyjęcia, bo smakuje super i oprócz tego nadal może nam od niego zaszumieć w głowie :)

Kruszon

 

Składniki:

  • białe wino półsłodkie
  • owoce sezonowe - u mnie brzoskwinie "ufo", czereśnie, cytryna
  • lód w kostkach
Wino przelewamy do dzbanka (lub specjalnego naczynia na kruszon :P) i wkrawamy do środka wybrane przez na owoce. Wstawiamy na jakąś godzinkę do lodówki, żeby owoce oddały winu smak.
Podajemy z kostkami lodu, mocno schłodzone.

Smacznego!





 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze :) Anonimowych proszę o podpis :)