To wspaniały przepis na śniadanie, lub pyszny lunch. Można go przygotować wieczorem, żeby rano nie tracić czasu. Przed samym jedzeniem wystarczy dorzucić ulubione dodatki i gotowe.
Zapach czekolady, który unosi się podczas pieczenia jest obłędny!
Pieczony naleśnik
Składniki:
- pół szklanki mąki żytniej
- 3 łyżki cukru
- łyżka kakao
- pół szklanki mleka (u mnie bez laktozy)
- 2 jajka
Wszystkie składniki łączymy w misce. Mieszamy dokładnie przy pomocy trzepaczki, żeby nie było grudek. Przelewamy do formy, którą uprzednio smarujemy masłem, lub wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy około 25 minut w 220 stopniach.
Podajemy z serkiem naturalnym, dżemem, jogurtem, lub ulubionymi owocami.
Smacznego!
Swietna sniadaniowa propozycja. Dodatkowy plus-bez smazenia:-). Pozdrawiam;-).
OdpowiedzUsuń