Na szczęście długi weekend oprócz przykrych sytuacji (nie moich prywatnych tylko związanych z obchodami) obfitował w słoneczną pogodę. A jako, że najlepiej wolne dni spędzić na tym co się lubi robić, spędziłam większość czasu pichcąc i robiąc zdjęcia moim wytworom :)
Jednym z dań (chociaż może to słowo na wyrost), które przygotowałam było to carpaccio z buraka z dodatkiem sera. Wiem, że lepsze byłoby z prawdziwym oscypkiem, ale gdy go nie ma to ser "typu" całkiem daje radę :)
Carpaccio/ "Caprese"
Składniki:
- 1 ugotowany w łupince i obrany burak
- opakowanie sera typu górskiego (a najlepiej oscypek)
- ocet balsamiczny
- sól
- pieprz
Całość oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy octem balsamicznym.
Smacznego!
Bardzo ciekawe, na pewno pyszne :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do siebie przyprawzyciekolorami.blogspot.com
dziękuję i również pozdrawiam :)
Usuń