Dodatkowo mają wiosenny zielony kolor! Czego chcieć więcej?
Kotlety z ziemniaków i groszku
Składniki:
- 4 spore ziemniaki
- opakowanie mrożonego groszku
- duży ząbek czosnku
- jajko
- sól, pieprz do smaku
Sos:
- 500g pieczarek
- opakowanie serka śmietankowego
- cebula
- pęczek natki
- oliwa do smażenia
- sól, pieprz do smaku
Doprawiamy do smaku i wbijamy jajko. Mieszamy, formujemy niewielkie kotlety. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 20 minut - aż się zrumienią.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dorzucamy do cebuli. Smażymy całość, aż pieczarki zmiękną. Dodajemy serek i doprawiamy do smaku. Pod sam koniec dodajemy posiekaną natkę.
Polewamy kotlety sosem i zjadamy z surówką.
Smacznego!
Uwaga: Oczywiście możecie usmażyć Wasze kotlety, ja wolę takie pieczone i stąd taki przepis.
ale uroczo wyglądają!
OdpowiedzUsuńhttp://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/04/konkurs-majowka-z-owocowym-rajem.html