Dlatego, jak znalazłam chwilę i siły, żeby wałkować i lepić, to od razu się zabrałam za pierogowanie.
Pierogi z serem (wyszło mi 20 sztuk)
Składniki:
- szklanka mąki pełnoziarnistej orkiszowej
- pół szklanki mąki orkiszowej białej
- gorąca woda
- odrobina soli
- oliwa
- ser biały półtłusty
- cukier so smaku
- cynamon do smaku
- śmietana do pogdania
Ser rozdrabniamy widelcem, doprawiamy do smaku cukrem i cynamonem.
Nakładamy farsz na ciasto, lepimy pierogi.
Gotujemy porcjami we wrzątku z dodatkiem oliwy i soli - 5 minut od wypłynięcia.
Podajemy ze śmietanką i cukrem.
Smacznego!
Smacznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńChętnie bym takie skosztowała :)
OdpowiedzUsuń