środa, 14 sierpnia 2013

Najprościej - najsmaczniej: Marchewka

Czasami nie trzeba kombinować i wydziwiać. Czasami najlepszym rozwiązaniem jest najprostszy obiad kojarzący się z dzieciństwem, czyli po prostu Comfort Food niejednokrotnie pokazuje swoją przewagę nad szaleństwem w kuchni.

Oczywiście czasem lubię również zaszaleć, nie mówię, że nie. Jednak po powrocie z wakacji przeważnie mam zapotrzebowanie na prawdziwą domową kuchnię.

Ta marchewka to esencja Comfort Food. Uwielbiam ją od zawsze i kojarzy mi się z niedzielnymi obiadami u babci i spokojnymi obiadami u mnie w domu.

P.S. Teraz jest na nią najlepszy czas, bo potem marchewki nie są tak pyszne!

Jarzynka z marchewki


Potrzebujesz:


  • ok 0,5 kg marchewki
  • cukru
  • soli
  • łyżki mąki
Marchewkę kroimy w kostkę. Zalewamy niewielką ilością wody - byle tylko zakryła nasze kosteczki. Dodajemy odrobinę cukru i gotujemy marchew do miękkości - ok 15 minut. Następnie mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i wlewamy do garnka z marchewką. Gotujemy jeszcze chwilę aż zgęstnieje, doprawiamy do smaku i gotowe.

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze :) Anonimowych proszę o podpis :)