Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie - lekko zmodyfikowany.
Ziemniaki w paczuszkach
Składniki:
Dokładnych proporcji nie podaję, bo sama robiłam na oko i zgodnie z moim gustem. Miałam ok. 600g ziemniaków na 3 osoby, 2 ząbki czosnku i pół opakowania sera.
- Ziemniaki
- Opakowanie sera z pleśnią - u mnie Turkusowy
- Czosnek
- Rozmaryn
- Lubczyk
- Odrobina oliwy
Z papieru do pieczenia wycinamy spore kwadraty. Na każdym układamy porcję: ziemniaki przekładamy kawałeczkami sera, posypujemy grubo posiekanymi ziołami i delikatnie skrapiamy oliwą. Zawijamy nasze pakunki i związujemy każdy na czubku nitką.
Pieczemy w 220 stopniach przez 10 minut.
Smacznego!
P.S. NAPRAWDĘ są pyszne, to nie ściema. Koniecznie spróbujcie, albo będziecie ubożsi o wspaniałe doświadczenie smakowe :)
Świetny sposób na ziemniaki - muszę wypróbować! Zapraszam do mojej akcji Warzywa psiankowate :)
OdpowiedzUsuńSuper, zapraszam do dodawania kolejnych wpisów :) Czas jest do 10 września :)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że jeszcze coś dorzucę :)
Usuń