poniedziałek, 16 września 2013

Sałatka z tuńczykiem i porem

Na moim blogu były już dwie sałatki z tuńczykiem taka (klik!) i taka (klik!), oraz jedna z pora klik!
Ta sałatka to coś pomiędzy tymi propozycjami, lekko odchudzona, bo nie pływa w majonezie - jest go trochę dla smaku, ale dominuje jogurt naturalny. Jest fajnym pomysłem na lunch lub kolację, ale lepiej nie pochłaniać jej od razu tylko dać składnikom czas na przegryzienie się.

Sałatka po raz kolejny



Składniki:

  • por (biała część)
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • mała puszka kukurydzy
  • łyżeczka majonezu
  • pół opakowania jogurtu naturalnego
Pora kroimy w półplasterki, jajka w kostkę. Łączymy je z odsączonymi kukurydzą i tuńczykiem.
Z jogurtu i majonezu robimy sos. Mieszamy wszystko dokładnie i odstawiamy na trochę do lodówki, żeby smaki się połączyły.
Smacznego!


3 komentarze:

  1. Bardzo apetycznie wygląda. :) Łatwo mówić dać czas na przegryzienie się, trudniej zrobić. xD Ja od razu pochłaniam. :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też się nie mogłam powstrzymać, ale to co zostało było smaczniejsze niż pierwsza porcja :)

      Usuń
  2. Zwykle robiłam sałatkę z tuńczykiem z jednego przepisu. Trochę mi się już przejadła, więc z chęcią skorzystam z Twojego. Brzmi bardzo apetycznie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze :) Anonimowych proszę o podpis :)