niedziela, 8 września 2013

Drobiowe roladki ze szpinakiem

Nie mam dziś siły na rozpisywanie się. Poprawię się następnym razem. Dziś po prostu zaprezentuję Wam przepis na roladki ze szpinakiem.

Roladki z indyka z nadzieniem szpinakowym

 

Składniki:

  • Sznycle z indyka (ja miałam 6)
  • Opakowanie mrożonego szpinaku - może być naturalny przyprawiony jak lubicie, ale ja akurat miałam w sosie serowym i doprawiłam go jedynie czosnkiem
  • Sól
  • Pieprz
  • Oliwa do smażenia
  • Nitka/ Wykałaczki
Sznycle cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem. Szpinak przygrzewamy i doprawiamy jak chcemy - najlepiej solą i czosnkiem, ewentualnie śmietaną czy jajkiem.

Na każdy sznycel nakładamy niedużą łyżkę szpinaku i porządnie zawijamy nasze roladki. Obwiązujemy je nitką (białą, żeby nie było akcji w stylu Bridget Jones :)) lub spinamy wykałaczkami.

Smażymy na rozgrzanej patelni, aż się zetną z obu stron, a następnie dusimy ok 10 minut, aby mieć pewność, że w środku też są zrobione.

Jemy je z ulubionymi dodatkami - ja z ziemniakami i smażonymi pieczarkami. Mniam!


 



2 komentarze:

Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze :) Anonimowych proszę o podpis :)