Roladki z indyka z nadzieniem szpinakowym
Składniki:
- Sznycle z indyka (ja miałam 6)
- Opakowanie mrożonego szpinaku - może być naturalny przyprawiony jak lubicie, ale ja akurat miałam w sosie serowym i doprawiłam go jedynie czosnkiem
- Sól
- Pieprz
- Oliwa do smażenia
- Nitka/ Wykałaczki
Na każdy sznycel nakładamy niedużą łyżkę szpinaku i porządnie zawijamy nasze roladki. Obwiązujemy je nitką (białą, żeby nie było akcji w stylu Bridget Jones :)) lub spinamy wykałaczkami.
Smażymy na rozgrzanej patelni, aż się zetną z obu stron, a następnie dusimy ok 10 minut, aby mieć pewność, że w środku też są zrobione.
Jemy je z ulubionymi dodatkami - ja z ziemniakami i smażonymi pieczarkami. Mniam!
Uwielbiam szpinak! Cudownie wyglądają. :)
OdpowiedzUsuńja też uwielbiam :) dzięki :)
Usuń