środa, 14 listopada 2012

Serniko-Brownie

W najnowszym numerze magazynu "Kuchnia" znalazłam przepis na Serniko-Brownie. Przede wszystkim przyciągnęła mnie jego forma graficzna (niestety mój aparat nie poradził sobie ze zrobieniem przepisowi zdjęcia). Bez dłuższych wstępów dzielę się przepisem :)

Serniko-Brownie

 Potrzebujemy: 

Do części sernikowej:

  • 500 g twarogu
  • 100g cukru pudru
  • dwóch jajek

Do części brownie:

  • dwóch jajek
  • 100g cukru
  • 120g czekolady
  • 120g masła
  • 90g mąki
 Twaróg mieszamy z jajkami i cukrem pudrem i tyle jeśli chodzi o część sernikową. :P
Na brownie - mieszamy jajka z cukrem. Roztapiamy i studzimy czekoladę z masłem. Dodajemy do masy cukrowo-jajecznej. Dodajemy mąkę i wszystko mieszamy.

Wylewamy masę brownie, na to sernikową i pieczemy 40 minut w 190 stopniach.
Smacznego! :)

 A dodatkowo pragnę zademonstrować czekoladę, którą ostatnio pierwszy raz kupiłam. Pierwszy, ale na pewno nie ostatni :)
Ritter Sport o smaku kokosowych makaroników :)

 


1 komentarz:

  1. Takiego Rittera nie jadłam, ale muszę przyznać, że mają kilka fantastycznych smaków :)
    A ciacho boskie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze :) Anonimowych proszę o podpis :)