niedziela, 11 listopada 2012

TestuJemy

Wczoraj szukając w Lidlu ciasta francuskiego natknęłam się na ciasto drożdżowe. Pomyślałam, że może warto sprawdzić czy ono jest coś warte i tak powstało...

 

Ciasto drożdżowe z jabłkami

Potrzebujemy:

  • opakowanie ciasta drożdżowego
  • trzy małe jabłka lub dwa duże
  • pół szklanki cukru
  • łyżki cynamonu
Ciasto rozkładamy na blasze, nakłuwamy widelcem. Rozkładamy plasterki jabłek i posypujemy wszsytko mieszanką cukru z cynamonem.
Ja ciasto drożdżowe wkładam do zimnego pieca, żeby nie zabić drożdży ( w przepisie na opakowaniu ciasta napisano, że należy do nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut). Piekłam 40 minut w piecu, który systematycznie nagrzewał się do 180 stopni.



A ciasto wygląda tak:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze :) Anonimowych proszę o podpis :)