Świetnie sprawdza się jako dip do wszelkich chrupiących warzyw i jako pasta kanapkowa. Myślę, że dałoby się nawet utoczyć z niej kotlety, ale na razie wolę ją na zimno.
Hummus z suszonymi pomidorami
Składniki:
- puszka ciecierzycy
- pół słoika suszonych pomidorów w oliwie
- 2 łyżki oliwy z pomidorów
- sok z połowy cytryny
- sól
- garść świeżych ziół - u mnie mięta, mięta ananasowa i fioletowa bazylia
Pozostałe pomidory siekamy nieco grubiej i mieszamy z pastą. Dodajemy oliwę, sok z cytryny i sól do smaku.
Zioła siekamy i dodajemy na końcu, zostawiając odrobinę do przybrania.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze :) Anonimowych proszę o podpis :)